Reklama

Reklama

Jak najprościej przygotować naleśniki?

Opublikowano: pon, 1 mar 2021 07:56
Autor:

Jak najprościej przygotować naleśniki? - Zdjęcie główne

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Rozmaitości Naleśniki przygotowują nam najczęściej nasze żony, narzeczone, bądź matki. W innym wypadku jemy je w restauracjach sieciowych. Co jednak zrobić, kiedy dorosły mężczyzna postawiony jest w sytuacji bez wyjścia – to znaczy, słyszy od żony: sam masz zrobić sobie naleśniki? Co wtedy? Uciekać z domu do restauracji, czy stanąć mężnie do walki? Do jednej ręki weźmy łopatkę do naleśników. Do drugiej natomiast – specjalną patelnię do naleśników, która w ogromnym stopniu pomoże mu w ich łatwym przygotowaniu. Zachęcamy dodatkowo, żeby na podorędziu mieć ten artykuł, w którym przedstawiamy instrukcję jak – możliwie najprościej – przygotować naleśniki…

Reklama

Patelnia do naleśników – nasz as w rękawie

Warto, żebyśmy mogli zaskoczyć naszą żonę – posyłając jej asa z rękawa. Tym asem będzie nic innego, jak właśnie patelnia, specjalnie przeznaczona do smażenia naleśników. Sklep internetowy Prymus AGD posiada ich ogromne ilości – warto więc, byśmy przed przypuszczeniem szturmu na kuchnię zakupili w nim odpowiedni ekwipunek. Oto lista asortymentu, który potrzebny nam będzie w przygotowaniu naleśników:

 

  • Patelnia do naleśników
  • Drewniana łopatka do naleśników
  • Mieszadełko do ciasta
  • Miska

Przygotowujemy składniki naleśników

Asortyment typu patelnia do naleśników, to jednak nie wszystko… Potrzebować będziemy również odpowiedniego zaopatrzenia. Ruszajmy więc do sklepu po:

  • Mąkę
  • Jajka
  • Mleko
  • Sól
  • Masło

Nasza taktyka w przygotowywaniu naleśników

Nasza strategia w przygotowywaniu naleśników jest następująca: frontalny atak… Nagrzewamy naszą specjalną patelnię do smażenia naleśników. Mieszamy następnie ciasto, by osiągnęło płynna konsystencję. Przelewamy je do patelni. Smażymy przez minutę na jednej stronie. Potem przekładamy na drugą. Jeżeli wrażeń jeszcze nam mało, to możemy dodatkowo posmarować je dżemem.

Dlaczego warto smażyć na specjalnej patelni do naleśników?

Niektórzy do smażenia naleśników używają zwykłej patelni, która przypala naleśniki. Dzieje się tak dlatego, że pozbawiona jest ona powłok nieprzywierających, pomyślanych specjalnie o smażeniu naleśników.

Smażąc na zwykłej patelni – zdarzają się nam na pewno naleśniki przypalone, albo takie, o zbyt płynnej konsystencji. Poza tym przywierają one do dna, tak, że potem nie można ich odkleić. Po co się tak męczyć? Lepiej zamiast tego zafundować sobie specjalną patelnię do naleśników, która pozwoli nam na znacznie większy komfort smażenia.

Podsumowanie

 

Jak więc widzimy przygotowanie naleśników jest banalnie proste. Żebyśmy się jednak nie musieli wściekać na przywierające do dna placki – wybierajmy jednak patelnie specjalnie przeznaczone do smażenia naleśników. Warto zaopatrzyć się takie w Prymus AGD.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.