reklama
reklama

Wielka patelnia z bigosem, pajda ze smalcem i warsztaty. Na starówce trwa "Dzień Kuchni Polskiej" [ZDJĘCIA]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości"Dzień Kuchni Polskiej" to forma obchodów Narodowego Święta Niepodległości, w której to centrum są polskie, tradycyjne smaki. Na Starym Rynku w Płocku przygotowano mnóstwo, nie tylko kulinarnych, atrakcji.
reklama

Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 12:00. Przed urzędem miasta ustawili się wystawcy z regionalnymi produktami. Trwa gotowanie bigosu na wielkiej patelni, prowadzone są warsztaty lepienia pierogów, czy biało-czerwonego rękodzieła. 

Podczas wydarzenia można spróbować wyrobów Kół Gospodyń Wiejskich, spróbować staropolskiego bigosu, czy pajdy chleba ze smalcem. W tematycznych strefach przygotowano też animacje dla dzieci, a na rozstawionej scenie zaplanowano koncerty. 

reklama

Do wydarzenia przyłączyli się także restauratorzy, którzy serwują dziś specjalne, tradycyjne dania kuchni polskiej.

Organizatorem wydarzenia jest Fundacja Vivat Polonia!, partnerem wydarzenie Samorząd Województwa mazowieckiego. Potrwa ono do ok. godz. 17:00.

Zobaczcie naszą relację zdjęciową!

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama