reklama

Płocczanki rozpieściły podniebienia jury

Opublikowano:
Autor:

Płocczanki rozpieściły podniebienia jury - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościComber z królika w panierunku migdałowo - różanym na placuszkach dyniowo - orzechowych z sosem żurawinowo – wiśniowym zapewnił dwóm uczennicom płockiego ZSUiP trzecie miejsce na podium.

Comber z królika w panierunku migdałowo - różanym na placuszkach dyniowo - orzechowych z sosem żurawinowo – wiśniowym zapewnił dwóm uczennicom płockiego ZSUiP trzecie miejsce na podium!

Te wykwintne pyszności Edyta Kaczmarczyk i Paulina Barska z Zespołu Szkół Usług i Przedsiębiorczości w Płocku przygotowały w ramach trzeciej edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Zgotuj sobie sukces!”. I rozkosze podniebienia wywołane przez te smakołyki na tyle zachwyciły jury, że dziewczyny wyprzedziły ponad 20 innych drużyn finałowych i zdobyły trzecie miejsce, 4 tys. zł i nagrody dla szkoły, w której uczą się na kulinarne czarodziejki.

Trzeba było przygotować danie główne i przystawki z uwzględnieniem obowiązkowych produktów konkursowych: comber z królika i tilapii. Na talerzu Edyta i Paulina znalazł się więc comber z królika w panierunku migdałowo - różanym na placuszkach dyniowo - orzechowych z sosem żurawinowo – wiśniowym oraz przekąska - ryba tilapia z krewetkowo - warzywnym pióropuszem z sosem szafranowo-cytrynowym. - W finale potrawę skończyłyśmy prawie 20 minut przed czasem, wszystko się udało i wyszło tak jak planowałyśmy w trakcie 10-minutowego przygotowania – opowiadała organizatorom Paulina Barska.

„Zgotuj sobie sukces” to konkurs organizowany przez MAKRO Cash & Carry wspólnie z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni, który ma na celu upowszechnianie umiejętności kulinarnych i organizacyjnych wśród przyszłych szefów kuchni. W tegorocznej, trzeciej już edycji wzięło udział 75 drużyn z całej Polski. Ekipy rywalizujące ze sobą w finale były oceniane przez międzynarodowe jury, w składzie którego znaleźli się m.in. : Grzegorz Kazubski, Kurt Scheller, Luis Filipe E.C. Alves, Stefan Lanz oraz Reinhold Metz.

Fot. materiały organizatorów

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE