Czym różni się praca szefa kuchni w eleganckim bistro od tej w dużym zajeździe czy jadłodajni? Czy wystarczy umieć gotować, a reszta sama się ułoży? Na te pytania widzowie mają otrzymać odpowiedzi w programie "Zamiana szefów kuchni". Jeden z odcinków dotyczy lokalu w centrum Płocka.
Oglądacie programy kulinarne? Udajecie się w kulinarną podróż, poszukując nowych smaków i dań, którymi zdołacie zachwycić najbliższych? Być może znacie już kanał kulinarny Food Network oferujący programy prowadzone m.in. przez Magdę Gessler, Roberta Makłowicza, Tomasza Jakubiaka, Darię Ładochę czy Tadeusza Müllera. W nowej ramówce umieszczono program „Zamiana szefów kuchni”. Na platformie Player.pl udostępniono pierwszy i drugi odcinek (dostęp jest płatny). W pierwszym odcinku pojawił się znany szef kuchni, Andrzej Polan i kucharz z Zambrowa, z kolei w następnym - we wtorek, 12 listopada o godz. 21.45 - zobaczymy płocki lokal - Bar Mleczny Tumska znajdujący się przy ul. Tumskiej 13.
Na jakim pomyśle oparto format?
– W nowym programie rzuciliśmy wyzwanie dwóm szefom kuchni z różnych kulinarnych światów i zamieniliśmy ich miejscami na jeden dzień! Jak poradzą sobie w nowej rzeczywistości? Czy zdołają podołać wszystkim wyzwaniom? Zapowiada się prawdziwy show!
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=gqr5khLgHxs[/YT]