Galeria Mazovia niedawno udostępniła klientom odnowioną strefę restauracyjną z wystrojem inspirowanym Płockim Towarzystwem Wioślarskim, jednym z najstarszych klubów w Polsce. Teraz wprowadza kolejne zmiany. W odnowionej strefie food court znalazło się miejsce na ekologiczne rozwiązania.
Do dekoracji przestrzeni w strefie restauracyjnej, która przywodzi na myśl hangar na łodzie, wykorzystano oryginalne łódki, wiosła, boje, liny i inne elementy związane ze sportem, jakim jest wioślarstwo. Meble zostały wykonane z litego drewna, które stosuje się do budowy łodzi. W tak urządzonej strefie można zrobić sobie przerwę i posilić się, jednocześnie korzystając z ekologicznych naczyń i sztućców, które zostały wykonane biodegradowalnych materiałów: trzciny cukrowej oraz skrobi kukurydzianej.
- W Galerii Mazovia wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Jednym z nich jest świadome działanie na rzecz ochrony środowiska, nie tylko we własnym domu. Oferując biodegradowalne naczynia dajemy naszym klientom wybór, jednocześnie ograniczając zużycie plastiku w strefie restauracyjnej - mówi Izabela Tucholska-Oleszczuk, dyrektor Galerii Mazovia.
[ZT]22724[/ZT]