- Zalety tacek papierowych
- Sprawdzone pojemniki z trzciny cukrowej
Co ważne, tego typu tacki można kupić nie tylko do lokalu gastronomicznego, ale również do zwykłej kuchni. Świetnie sprawdzą się podczas grilla w rodzinnym gronie lub przyjęciu dla wielu znajomych.
Zalety tacek papierowych
Mogłoby się wydawać, że największą zaletą jednorazowych tacek z papieru jest to, że nawet duże opakowanie (zawierające 100 lub 250 tacek) można zamówić za niewielkie pieniądze. Dla osób, które regularnie korzystają z tego rozwiązania, ważniejsza jest jednak oszczędność czasu. Podając jedzenie na tackach tekturowych, można zrezygnować ze zmywania. Niezależnie od tego, czy ktoś myje naczynia ręcznie, czy też korzysta ze zmywarki, posprzątanie po licznych gościach zabiera wiele czasu. Zużyte tacki można natomiast poskładać w jedno miejsce i wyrzucić. Nowe tacki papierowe są też ładne, więc jeżeli ktoś rezygnuje z takiego rozwiązania ze względu na wygląd, jaki miały tacki kilka lat temu, na pewno będzie pozytywnie zaskoczony. Zamówienie na tacki oraz wiele innych pudełek i opakowań możesz złożyć przez internet. Produkty dostępne są w kategorii tacki papierowe, gdzie przy każdej tacce znajduje się opis, zdjęcie oraz cena. Ułatwi to wybór rozwiązania odpowiadającego potrzebom klienta.
Sprawdzone pojemniki z trzciny cukrowej
Minimalnie droższe, ale za to wygodniejsze i praktyczniejsze są pojemniki biodegradowalne. Produkuje się je z trzciny cukrowej, dzięki czemu mogą być stosowane w branży gastronomicznej. Jako surowiec niezbędny przy produkcji pojemników i naczyń z trzciny cukrowej wykorzystuje się przede wszystkim odpady produkcyjne. Pozwala to zmniejszyć ilość odpadów, co ma korzystny wpływ na środowisko. Wybierając pojemniki z trzciny cukrowej z oferty https://www.opakowanianawynos.pl/258-pojemniki-biodegradowalne-z-trzciny, nie musisz się martwić o to, że goście potłuką naczynia. Wykorzystany pojemnik ulega rozkładowi w mniej niż 60 dni, dlatego coraz częściej stosują je lokale gastronomiczne, które chcą oferować jedzenie na wynos w ekologicznym opakowaniu. Oprócz tradycyjnych pojemników obiadowych i naczyń, z trzciny cukrowej robione są również warianty zgrzewalne. Proces ten stanowi świetne zabezpieczenie potraw na czas transportu.