Reklama

Reakcja po dzisiejszej sesji. Radni PiS opublikowali oświadczenie

Opublikowano: wt, 11 gru 2018 18:01

Reakcja po dzisiejszej sesji. Radni PiS opublikowali oświadczenie - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Wiadomości Klub Prawa i Sprawiedliwości - na skutek przebiegu dwóch pierwszych sesji - pozostał bez wiceprzewodniczącego w prezydium, nie ma też żadnego przewodniczącego w poszczególnych komisjach.

Reklama

Według radnych z koalicji Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego pojawiły się jednak propozycje dla klubu PiS dotyczące wiceprzewodniczących, tylko że nie zostały zaakceptowane. Pisaliśmy o tym:

[ZT]21080[/ZT]

[ZT]20934[/ZT]

Oświadczenie Klubu Radnych Prawa i Sprawiedliwości w Radzie Miasta Płocka

- Dwie pierwsze sesje Rady Miasta Płocka w nowej kadencji 2018-2023 pokazały, jaką formę współpracy wybrała koalicja PO-PSL. Klub Radnych Prawa i Sprawiedliwości jest najliczniejszy, reprezentujemy 32,4% wszystkich oddanych głosów, czyli jesteśmy reprezentantami 1/3 mieszkańców. Tymczasem zarówno podczas pierwsze sesji radni PO-PSL powołali wyłącznie swoich przedstawicieli do Prezydium Rady, podobnie dziś na Przewodniczących Komisji powołano wyłącznie radnych należących do PO i PSL. Wielokrotnie podkreślamy, że to nie chodzi o funkcje dla radnych PiS, ale dobry zwyczaj który został w historii samorządu płockiego po raz pierwszy zburzony. W każdej kadencji poszczególne kluby miały swoich reprezentantów, tak budowano wzajemne relacje i szanowano wybór mieszkańców. Niestety słowa po zaprzysiężeniu na nową kadencję prezydenta Andrzeja Nowakowskiego i przewodniczącego Rady Artura Jaroszewskiego o wzajemnej współpracy i dialogu z każdym dla którego ważne jest dobro miasta to wyłącznie puste slogany bez pokrycia.
Dzisiejsza sesja Rady Miasta Płocka pokazała, że radnym koalicji PO-PSL nawet nie przeszkadza łączenie funkcji w Prezydium z przewodniczeniem komisji. Zapewniamy wszystkich mieszkańców o naszym ciągłym zaangażowaniu w sprawy miasta, działania radnych PO-PSL, które doprowadzają do dzielenia nie spowodują w żadnej mierze zmniejszenia naszego zaangażowania, nasza aktywność i merytoryczna praca na rzecz miasta i jego mieszkańców będzie jeszcze bardziej intensywna.

Wioletta Kulpa
Przewodnicząca Klubu Radnych PiS w Radzie Miasta Płocka

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Komentarze (65)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.