reklama

Nowy kebab w Płocku już od czwartku. Tuż przy dużym sklepie. Przyjedzie "Peszkin"?

Opublikowano:
Autor: mars | Zdjęcie: KJ

Nowy kebab w Płocku już od czwartku. Tuż przy dużym sklepie. Przyjedzie "Peszkin"? - Zdjęcie główne

Płocki punkt "Kebabu u Buły" ruszy 6 listopada | foto KJ

reklama
Udostępnij na:
Facebook
WiadomościMożna powiedzieć, że Płock to miasto kebabów. Tego typu placówek w mieście jest sporo, ale jak to w każdym biznesie co jakiś czas jedne punkty się zwijają, a kolejne pojawiają. W czwartek 6 listopada zaplanowano otwarcie kolejnego punktu z kebabami w Płocku.
reklama

Będzie to punkt sieci "Kebab u Buły". Początek tej firmy sięga roku 2015, gdy w Krakowie powstał pierwszy lokal - "Kebab u Buły".

Kebab u Buły. Sieć franczyzowa

To rozwijająca się sieć franczyzowa, mobilne przyczepy od tego roku pojawiają się w kolejnych miastach.

- Używamy wyłącznie 100% mięsa wołowo-baraniego lub kurczaka przygotowanego według sprawdzonych receptur. Nasze sosy powstają ręcznie, od podstaw – to autorskie kompozycje smaków. Każdy lokal korzysta z produktów od lokalnych dostawców, dzięki czemu mamy pełną kontrolę nad świeżością i jakością składników - zapewniają w sieci.

reklama

Na "wejście" we franczyzę zdecydował się także jeden z płocczan.

Płock. Lokalizacja przy Netto

- Skusiłem się na poprowadzenie foodtrucka, ponieważ w Płocku jest co prawda spora konkurencja, ale opinie na temat jakości oferowanych kebabów są bardzo podzielone. Uważam, że w Płocku bardzo ciężko zjeść dobrego kebaba, przede wszystkim zrobionego przez Polaka - mówi pan Kamil. 

Zdecydował się na umieszczenie budki na parkingu marketu Netto przy Kobylińskiego. Dlaczego akurat tam?

- W tym rejonie nie ma żadnego punktu oferującego kebaby, a blisko jest akademik i szkoły - Chemik, Budowlanka, Ekonomik - wylicza płocczanin.

reklama

W branży gastronomicznej jest od kilku lat, był m.in. dostawcą w kebabie.

- Oferujemy dwa rodzaje mięsa, czyli 100 procent wołowo-baranie oraz kurczak. Mięso będzie skrajane na bieżąco dla klienta z opiekacza, co daje możliwość zjedzenia świeżego produktu a nie rozgrzewanego z bemara, jak robi to większość lokali - podkreśla płocki franczyzobiorca.

W dniu otwarcia (11:00 - 22:00) Kebab u Buły proponuje promocję - minus 50 proc. (maksymalnie na dwa kebaby).

Kebab u Buły. Peszko ambasadorem

Co ciekawe, twarzą Kebaba u Buły jest Sławomir Peszko. Jako 15-latek trafił do Wisły Płock. W piłkarskiej ekstraklasie zadebiutował w 2003 r. W 2008 r. przeniósł się do Lecha Poznań, grał też w FC Koln, Lechii Gdańsk, Wiśle Kraków i Wieczystej Kraków.

reklama

40-letni obecnie Sławomir Peszko ma na koncie 44 mecze w reprezentacji Polski (2 bramki),obecnie jest wiceprezesem ds. sportowych w pierwszoligowym klubie Wieczysta Kraków.

Niewykluczone, że ambasador sieci pojawi się na otwarciu w Płocku.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo