Kebab to jedno z najczęściej wybieranych dań typu fast food — obok pizzy, burgerów czy zapiekanek. Najczęściej spotykaną formą podawania jest döner kebab — w bułce, picie lub tortilli, z mięsem (najczęściej wołowiną lub kurczakiem z dodatkiem baraniny), surówkami i sosem.
Także w Płocku działa kilkanaście restauracji tego typu. Jednym z najpopularniejszych lokali serwujących kebab jest Marmaris Grill Kebab — restauracja, która wcześniej mieściła się przy ul. Dworcowej, a obecnie przy ul. Chopina.
Nieoczekiwana zmiana
Lokal przez cały lipiec pozostawał nieczynny. Jak poinformowano na facebookowym profilu restauracji, od 1 do 31 lipca był zamknięty. Okazuje się jednak, że po tej wakacyjnej przerwie zmieniły się godziny otwarcia lokalu – i to w dość zaskakujący sposób.
Jak relacjonują czytelnicy, Marmaris Grill Kebab działa teraz od poniedziałku do piątku w godzinach od 10:00 do 16:00.
– Szkoda, że nie uprzedzili o zmianie godzin i dni otwarcia – komentuje pani Agnieszka w poście na stronie facebookowej lokalu. – Teraz to trzeba urlop wziąć, żeby przyjechać na marmarisa – wtóruje pan Arek.
Nowe godziny "do odwołania"
I faktycznie, od 1 sierpnia lokal funkcjonuje w nowych, nietypowych godzinach. Skąd ta decyzja? Jak udało nam się nieoficjalnie ustalić, powodem są braki kadrowe.
Nie wiadomo, czy i kiedy godziny pracy zostaną wydłużone. Nie jest też pewne, że restauracja wróci do otwierania się w weekendy. Oficjalnie poinformowano jedynie, że lokal będzie działał w ten sposób »do odwołania«.
Jak podaje Business Insider Polska, kebab to najczęściej zamawiana potrawa na wynos w Polsce. Szacuje się, że w kraju działa około 25 tys. punktów gastronomicznych tego typu.
Komentarze (0)