reklama
reklama

Kebab tylko dla wytrwałych. Trzeba wziąć urlop, żeby go zjeść!

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zamowil-865-kebabow-w-rok-oto-rekordzista-polski/l3c8hwz

Kebab tylko dla wytrwałych. Trzeba wziąć urlop, żeby go zjeść! - Zdjęcie główne

foto https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zamowil-865-kebabow-w-rok-oto-rekordzista-polski/l3c8hwz

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościDania typu kebab stały się niezwykle popularne – także w Płocku. Restauracji serwujących ten fast-food przybywa w szybkim tempie. Lokale rywalizują o klientów jakością, wielkością porcji, cenami i dostępnością. Tymczasem – jak donoszą nasi czytelnicy – jedna z najpopularniejszych restauracji typu kebab w Płocku idzie pod prąd. Nie uwierzycie, w jakich godzinach jest czynna! – Żeby zjeść kebaba, trzeba wziąć urlop! – komentują klienci.
reklama

Kebab to jedno z najczęściej wybieranych dań typu fast food — obok pizzy, burgerów czy zapiekanek. Najczęściej spotykaną formą podawania jest döner kebab — w bułce, picie lub tortilli, z mięsem (najczęściej wołowiną lub kurczakiem z dodatkiem baraniny), surówkami i sosem.

Także w Płocku działa kilkanaście restauracji tego typu. Jednym z najpopularniejszych lokali serwujących kebab jest Marmaris Grill Kebab — restauracja, która wcześniej mieściła się przy ul. Dworcowej, a obecnie przy ul. Chopina.

Nieoczekiwana zmiana

Lokal przez cały lipiec pozostawał nieczynny. Jak poinformowano na facebookowym profilu restauracji, od 1 do 31 lipca był zamknięty. Okazuje się jednak, że po tej wakacyjnej przerwie zmieniły się godziny otwarcia lokalu – i to w dość zaskakujący sposób.

reklama

Jak relacjonują czytelnicy, Marmaris Grill Kebab działa teraz od poniedziałku do piątku w godzinach od 10:00 do 16:00.

– Szkoda, że nie uprzedzili o zmianie godzin i dni otwarcia – komentuje pani Agnieszka w poście na stronie facebookowej lokalu. – Teraz to trzeba urlop wziąć, żeby przyjechać na marmarisa – wtóruje pan Arek.

Nowe godziny "do odwołania"

I faktycznie, od 1 sierpnia lokal funkcjonuje w nowych, nietypowych godzinach. Skąd ta decyzja? Jak udało nam się nieoficjalnie ustalić, powodem są braki kadrowe.

reklama

Nie wiadomo, czy i kiedy godziny pracy zostaną wydłużone. Nie jest też pewne, że restauracja wróci do otwierania się w weekendy. Oficjalnie poinformowano jedynie, że lokal będzie działał w ten sposób »do odwołania«.

Jak podaje Business Insider Polska, kebab to najczęściej zamawiana potrawa na wynos w Polsce. Szacuje się, że w kraju działa około 25 tys. punktów gastronomicznych tego typu.

reklama

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo