Reklama

Reklama

Dobra wiadomość: mieszkańcy się doczekali

Opublikowano: 2 listopada 2017 09:53
Autor:

Dobra wiadomość: mieszkańcy się doczekali  - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Przez opóźniającą się niemożliwie budowę centrum sportów ekstremalnych mieszkańcy Podolszyc chcąc dojść do parku, kościoła czy szkoły musieli brodzić w błocie. Teraz wreszcie na swoje miejsce wrócą betonowe płyty.

Reklama

Przez opóźniającą się niemożliwie budowę centrum sportów ekstremalnych mieszkańcy Podolszyc chcąc dojść do parku, kościoła czy szkoły musieli brodzić w błocie. Teraz wreszcie na swoje miejsce wrócą betonowe płyty. 

Chodzi o opisywany przez nas wielokrotnie teren pomiędzy Szkołą Podstawową nr 23, Parkiem Północnym i Szkołą Podstawową nr 8, czyli dawnym Gimnazjum nr 8. Trwa tam przeciągająca się budowa centrum sportów ekstremalnych. Prace oznaczały likwidację przejścia, więc betonowe płyty zdemontowano. Nieutwardzana dróżka po niewielkim deszczu zamieniała się w błoto.

We wrześniu na prośbę mieszkańców zapytaliśmy w Ratuszu, czy nie można byłoby przywrócić stanu sprzed kilku miesięcy. W odpowiedzi na naszą interwencję dowiedzieliśmy się, że w  przyszłym roku w tym miejscu ma powstać chodnik, ale urzędnicy postanowili wrócić do tymczasowego rozwiązania, czyli betonowych płyt. Właśnie rozpoczął się ich montaż, więc już niebawem nie trzeba będzie brodzić w błocie.

[ZT]16674[/ZT] 

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (4)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.