Kebab czy kebap?
Kebab (taką pisownię najczęściej możemy spotkać w polskich lokalach) - w Turcji, skąd pochodzi, określany jest jako döner kebap, czyli pieczone mięso na obracającym się ruszcie. W Polsce od dawna jest jednym z naszych ulubionych przysmaków. Jaki jest najlepszy „kebs?”. Aromatyczne mięso (najczęściej baranina, jednak popularna jest także wersja z mięsem drobiowym lub wołowym) w połączeniu z kolorowymi surówkami i wyrazistymi sosami w cienkiej tortilli czy chrupiącej bułce znajduje się wśród ulubionych dań typu fast food. Częstym dodatkiem do kebabu są również frytki. Wariacji na temat tej potrawy z pewnością nie brakuje! Jaki jest Wasz ulubiony?
Gdzie zjeść najsmaczniejszy kebab w Płocku?
Przygotowując ranking na podstawie opinii Google zwróciliśmy uwagę na największą liczbę gwiazdek i ocen. Chcąc zasięgnąć języka wśród smakoszy i wybrać najlepszy kebab można trafić na komentarze wielbicieli tego dania:
„Bardzo dobry kebab! Bułka pięknie przypieczona, z sezamem, jest mega. Składniki świeże, bardzo dobre sosy. Mięso dobrej jakości, świeżo ścinane z kolby”- tak kebab Marmaris ocenia jeden z internautów
„Mięso smaczne, surówka świeża, sosy do sałatki z mięsem pycha” - komentuje kolejny ze smakoszy.
,,Miła obsługa kelnerska i krótki czas oczekiwania sprawiają, że na pewno wrócę”.
Osoby dzielące się swoimi preferencjami i doświadczeniami związanymi z zamawianiem kebabów w wybranych przez nas do rankingu miejscach oprócz smaku przygotowanego dania oceniają też między innymi jakość i szybkość obsługi oraz czas, w jakim zamówienie zostanie im dostarczone.
„Jeden z najlepszych kebabów w Płocku”.
„Nic dodać, nic ująć, kebab przepyszny!” – takie opinie otrzymał Cairo Kebab.
A jakie są Wasze opinie? Komentujcie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.