reklama
reklama

Były pierniki to czas na pierogi!

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Były pierniki to czas na pierogi! - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Okiem KobietyCiasto bardzo łatwo się zagniata i zawsze, ale to zawsze się udaje. W dodatku są niedrogie w zrobieniu więc, jeśli masz ograniczony budżet, łatwo jest nakarmisz nimi nawet dużą rodzinę.
reklama

Jak przyrządzić idealne ciasto na pierogi? 

reklama

 

reklama

 

Składniki: 
 

reklama

  • 500 g mąki pszennej np. typ 500 

reklama

  • pół łyżeczki soli 

  • 4 łyżki oleju - 50 ml 

  • 1 jajko 

  • szklanka gotującej się wody - 250 ml 

  •  

    Do miski przesiej mąkę i dodaj sól. Wlej gorącą, wodę i wyrabiaj chwilę ciasto. Na początku, jeśli ciasto jest za gorące, możesz je zamieszać łyżką. Dodaj resztę składników, czyli olej i jajko. Wyrabiaj ciasto na jednolitą masę. Ciasto powinno być miękkie, plastyczne i elastyczne. Odstaw je na 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie wałkuj cieniutkie plasterki i wycinaj kółka.  Na środek nakładaj farsz na pierogi. Składaj na pół i sklejaj boki.  

     

     

    Smacznego! 

    reklama
    reklama
    Udostępnij na:
    Facebook
    wróć na stronę główną

    ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

    e-mail
    hasło

    Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

    reklama
    Komentarze (0)

    Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

    Wczytywanie komentarzy
    reklama
    reklama