Wprost gotują się do działania i zapewniają, że można pomagać „w smaczny sposób”. W sobotę wcielą się w szczytnym celu w kucharzy i w kelnerów w jednym z płockich lokali przy Tumskiej.
Płoccy wolontariusze w swoje władanie przejmują kuchnię w Cafe TuMy przy Tumskiej 12 już w tę sobotę.
- Na ten dzień przygotujemy specjalne menu – mówią w Centrum Wolontariatu. - Ugotujemy dla Was dania, których jeszcze w Płocku nie serwowano. Całkowity utarg i napiwki przeznaczymy na pomoc Julce, która ma 14 lat i choruje na rybią łuskę pęcherzową. Zebrane przez nas pieniądze z utargu i z napiwków umożliwią jej rehabilitację.
My też możemy pomóc zjawiając się w sobotę w Cafe TuMy między godz. 13.00 a 21.00, zamawiając danie z menu. Do wyboru krem z buraków i czerwonej soczewicy (8 zł), gulasz wołowy na czerwonym winie z kaszą jaglaną (18 zł), risotto z gruszką i pietruszką (12 zł), a dla amatorów słodkości ciasto W-Z (7 zł). Jesteście chętni na taką ofertę?