To było powitanie "z przytupem". W środę, 9 października, z godzinnym opóźnieniem zaczął działać Family Bejrut Kebab by Olek - nowy lokal oferujący kebab, jakiego w mieście jeszcze nie było.
- Pierwszy shish kebab w naszym mieście, grillowany na prawdziwym węglu drzewnym! Niepowtarzalne smaki Libanu i wspaniała kulinarna przygoda.
- zachęcali właściciele na profilu facebookowym lokalu. Jak się okazuje, chętnych na skosztowanie shish kebaba (mięso umieszczane jest na specjalnych patykach, a następnie grillowane) nie brakowało. W efekcie około godziny 16:00, po niespełna trzech godzinach od otwarcia, lokal został zamknięty.
- Zjedliście wszystko, co dla Was przygotowaliśmy. Takiego powiązania się nie spodziewaliśmy. Wracamy jutro z podwojoną siłą i zapasami!
- poinformowano w lokalu.
Ile zapłacimy?
Każdy kebab zawijany jest w tzw. "Flat Bread", a więc cienki chleb, który - jak deklarują w Family Kebab - jest wypiekany własnoręcznie.
Za kebaba z kurczakiem (200 g mięsa) zapłacimy 35 zł, za wersję wołowo-jagnięcą (200 g mięsa) 37 zł. W menu znajdziemy także falafel, skrzydełka z grilla i mięso podawane w miseczkach. Najdroższa pozycja to kebab z jagnięciny - 46 zł.
Restauracja mieści się przy ul. Kochanowskiego 48 w Płocku.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.