Świat pędzi do przodu. Hotel na miarę XXI wieku to już nie tylko miejsce, w którym wygodnie prześpimy noc, a rano zjemy śniadanie. Liczy się nie tylko dobra kuchnia, ale i inne atrakcje. Takim miejscem jest Hotel Herman.
W Restauracji Książęcej można zjeść wyśmienity obiad, przygotowany przez szefa kuchni Tomasza Wereszczyńskiego. Nie będzie to jednak zwykłe, monotonne danie. Szef kuchni pędzi z duchem czasu i do palety swoich dań dodaje kolejne pozycje. Teraz przyszedł czas na wprowadzenie elementów kuchni molekularnej, którą opanowywał pod okiem samego prekursora. A jeśli tylko pogoda pozwoli, przepyszne dania można będzie kosztować na świeżym powietrzu. To właśnie altanie ogrodowej Hotelu Herman przypadło wyróżnienie w konkursie na najpiękniejszą letnią kawiarenkę 2017 roku.
Wiąże się to także z wprowadzeniem nowego menu, które debiutuje już w piątek 22 września. Nazwa kuchnia molekularna może nieco szokować, ale nic nie szkodzi. W niedzielę będzie okazja zapoznać się z nowymi daniami z 20% rabatem.
Położony w centrum miasta hotel tętni życiem cały czas. Organizowane są tu zajęcia Savoir Vivre i Akademia Małego Kucharza z lekcją zachowania przy stole, zwiedzaniem hotelu i posiłkiem. Tutaj też odbędzie się koncert Doroty Osińskiej - to w ramach VII Festiwalu Kultury i Sztuki dla osób niewidomych.
- Organizujemy też różne uroczystości, takie jak wesela, chrzciny, obiady biznesowe czy konferencje - mówi Ewa Bieńkowska - specjalista ds. marketingu Hotelu Herman. Dostosowujemy się do potrzeb naszych klientów.
Tu jednak nie kończy się oferta Hotelu Herman. Klienci, którzy posmakują kuchni, mogą skorzystać z cateringu dietetycznego. To pięć odpowiednio zbilansowanych i przyrządzonych pod czujnym okiem dietetyka posiłków, z możliwością dowozu na terenie Płocka.
Zapraszamy serdecznie!