Reklama

Reklama

Nowy lokal w centrum. Ze Szpetną Helą…

Opublikowano: pt, 24 paź 2014 10:58
Autor:

Nowy lokal w centrum. Ze Szpetną Helą… - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Już w najbliższą sobotę swe podwoje otwiera Grand Burger. W nowym lokalu przy Królewieckiej Będzie można skosztować… Wybuchowego Zdzicha, Szpetnej Helli czy Mieci na Hawajach, a dla kreatywnych będzie kanapka „wymyśl se sam”. Burgery będą naprawdę ogromne - wychodzące poza unijne normy - jak ze śmiechem dodają właściciele.

Reklama

Już w najbliższą sobotę swe podwoje otwiera Grand Burger.  W nowym lokalu przy Królewieckiej Będzie można skosztować… Wybuchowego Zdzicha, Szpetnej Helli czy Mieci na Hawajach, a  dla kreatywnych będzie kanapka „wymyśl se sam”. Burgery będą naprawdę ogromne - wychodzące poza unijne normy - jak ze śmiechem dodają właściciele.

Takiego lokalu jeszcze w Płocku chyba nie było - wszystko jest w nim wyjątkowe - i nazwy kanapek, i ich skład, i historia powstania restauracji. Oto jej właścicielka Małgorzata Krajęta-Szagun pewnego razu zobaczyła, jak znajomy pałaszuje burgera. - Któregoś razu przyglądałam się, jak mój znajomy jadł kanapkę, którą nazwał mianem burgera - opowiada. - Według mnie daleko było jej do ideału. Oprócz kawałka mięsa w niczym nieprzypominającego 100-procentowej zdrowej wołowiny i paru liści sałaty nie było w nim nic ciekawego. W dodatku wprost ociekał tłuszczem!  Widok tego wstrętnego burgera nie dawał mi spokoju, dlatego postanowiłam, że stworzę coś, co będzie zarazem smaczne, zdrowe, sycące i przyciągające wielokrotnie każdego klienta.

I tak właśnie powstał Grand Burger. - Grillowana, soczysta wołowina, świeżo mielona każdego dnia, chrupiąca bułka, świeże warzywa, aromatyczne sosy.... To jest właśnie mój przepis na sukces! - mówi Małgorzata Krajęta-Szagun. - Starałam się, aby lokal był utrzymany w bardzo luzackim i przyjemnym nastroju, ale priorytetem jest pyszne jedzenie. Postawiliśmy przede wszystkim na jakość serwowanych kanapek , nie na ilość. Chcemy, aby każdy klient, który zje burgera miał ochotę wrócić do nas niejeden raz.

A jest w czym wybierać - w skład menu restauracji utrzymanej w klimacie amerykańskiego retro wchodzi osiem burgerów, w tym m.in. Norma Peerelu, Wielkie Bydlę czy Wybuchowy Zdzichu.  - Będziemy serwowali tylko takie dania, które sami chcielibyśmy zjeść, dlatego stworzone przez nas burgery nie zawierają ani grama konserwantów, sztucznych dodatków, czy jakichkolwiek polepszaczy. Z solą też nie przesadzamy - zastrzega.

Każdy burger będzie wypiekany na oczach klienta i  serwowany z pysznymi frytkami domowej roboty i z wyśmienitą sałatką colesław.

- Nasze burgery będą naprawdę ogromne- wychodzące poza normy unijne  - śmieje się właścicielka. - Mam nadzieję, że menu "Awantura na 8 fajerek" przekona każdego głodomora do skosztowania najsmaczniejszych burgerów ( w tym Szpetnej Heli, czy Mieci na Hawajach ) w całym Płocku.

W skład menu " Awantura na 8 fajerek" wchodzą:

- Norma Peerelu - Classic

200g burger, warzywa, sos Bbq, sałatka colesław, frytki

- Wybuchowy Zdzichu

200g burgera ostro przyprawionego, warzywa, bekon, pikantne sosy, sałatka colesław, frytki

- Szpetna Hela

200g burger, warzywa, ser dor blue, ser cheddar, bekon, żurawina, sos Bbq, sałatka colesław, frytki

- Rumburak

200g burger z cajun, podwójny bekon, warzywa, podwójny ser, jajko, rukola, sos Bbq, sałatka colesław, frytki

- Baca Burger

200g burger, warzywa, bekon,ser, oscypek, bryndza, ser cheddar, kiełbasa Gzella, sos Bbq, sos musztardowy, sałatka colesław, frytki

- Wielkie Bydlę

2x 200g burger = 300gr świeżej wołowiny, podwójne warzywa, podwójny bekon, 3 sosy, ser cheddar, sos Bbq, sałatka colesław, frytki

- Miecia na Hawajach

200g burger, warzywa, bekon, ser cheddar, ananas, sos Bbq,rukola, Sałatka colesław, frytki

- Samoróbek

Wymyśl se sam, podstawa to bułka + mięso 200gr, dalej mów, co chcesz!

Otwarcie Grand Burgera zaplanowano już w najbliższą sobotę 25 października przy Królewieckiej 18b.  Z okazji otwarcia właściciele zaplanowali konkurs "Superpochłaniacz", organizowany dla śmiałków o naprawdę pojemnych brzuchach!

- Od 25 października 2014 roku przyjdź do naszego lokalu i powiedz, że masz na tyle odwagi, siły i chęci, by pobić premierowy rekord w pierwszej  edycji konkursu - zapraszają właściciele. -  Zamów "Wielkie Bydlę" , a następnie pochłoń go bez żadnego oporu i wstydu w jak najszybszym czasie. Nie pozwól, aby Wielkie Bydlę pokonało Ciebie!

Oczywiście są przewidziane nagrody:

Główną nagrodą będzie zapas Raphacholinu Forte i Stoperanu  oraz 5 butelek najlepszego piwa- każde inne + bon na gratisowego burgera. Dla osoby, która zajmie II miejsce także przewidziana jest nagroda - 3 piwa marki bez marki. -  No dobra za trzecie miejsce też będzie nagroda pocieszenia - bon na wybranego burgera na dopchanie się do końca. Serdecznie zapraszamy wszystkich pochłaniaczy do konkursu. Niech moc będzie z Wami i z Waszymi brzuchami.

W sobotę, 25 paźddziernika,  w dniu otwarcia Grand Burger będzie czynny od 10.00 do 1.00 w nocy. W pozostałe dni codziennie od 10.00 do północy.


Fot. Grand Burger

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (18)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.