Już w najbliższą sobotę swe podwoje otwiera Grand Burger. W nowym lokalu przy Królewieckiej Będzie można skosztować… Wybuchowego Zdzicha, Szpetnej Helli czy Mieci na Hawajach, a dla kreatywnych będzie kanapka „wymyśl se sam”. Burgery będą naprawdę ogromne - wychodzące poza unijne normy - jak ze śmiechem dodają właściciele.
Takiego lokalu jeszcze w Płocku chyba nie było - wszystko jest w nim wyjątkowe - i nazwy kanapek, i ich skład, i historia powstania restauracji. Oto jej właścicielka Małgorzata Krajęta-Szagun pewnego razu zobaczyła, jak znajomy pałaszuje burgera. - Któregoś razu przyglądałam się, jak mój znajomy jadł kanapkę, którą nazwał mianem burgera - opowiada. - Według mnie daleko było jej do ideału. Oprócz kawałka mięsa w niczym nieprzypominającego 100-procentowej zdrowej wołowiny i paru liści sałaty nie było w nim nic ciekawego. W dodatku wprost ociekał tłuszczem! Widok tego wstrętnego burgera nie dawał mi spokoju, dlatego postanowiłam, że stworzę coś, co będzie zarazem smaczne, zdrowe, sycące i przyciągające wielokrotnie każdego klienta.
I tak właśnie powstał Grand Burger. - Grillowana, soczysta wołowina, świeżo mielona każdego dnia, chrupiąca bułka, świeże warzywa, aromatyczne sosy.... To jest właśnie mój przepis na sukces! - mówi Małgorzata Krajęta-Szagun. - Starałam się, aby lokal był utrzymany w bardzo luzackim i przyjemnym nastroju, ale priorytetem jest pyszne jedzenie. Postawiliśmy przede wszystkim na jakość serwowanych kanapek , nie na ilość. Chcemy, aby każdy klient, który zje burgera miał ochotę wrócić do nas niejeden raz.
A jest w czym wybierać - w skład menu restauracji utrzymanej w klimacie amerykańskiego retro wchodzi osiem burgerów, w tym m.in. Norma Peerelu, Wielkie Bydlę czy Wybuchowy Zdzichu. - Będziemy serwowali tylko takie dania, które sami chcielibyśmy zjeść, dlatego stworzone przez nas burgery nie zawierają ani grama konserwantów, sztucznych dodatków, czy jakichkolwiek polepszaczy. Z solą też nie przesadzamy - zastrzega.
Każdy burger będzie wypiekany na oczach klienta i serwowany z pysznymi frytkami domowej roboty i z wyśmienitą sałatką colesław.
- Nasze burgery będą naprawdę ogromne- wychodzące poza normy unijne - śmieje się właścicielka. - Mam nadzieję, że menu "Awantura na 8 fajerek" przekona każdego głodomora do skosztowania najsmaczniejszych burgerów ( w tym Szpetnej Heli, czy Mieci na Hawajach ) w całym Płocku.
W skład menu " Awantura na 8 fajerek" wchodzą:
- Norma Peerelu - Classic
200g burger, warzywa, sos Bbq, sałatka colesław, frytki
- Wybuchowy Zdzichu
200g burgera ostro przyprawionego, warzywa, bekon, pikantne sosy, sałatka colesław, frytki
- Szpetna Hela
200g burger, warzywa, ser dor blue, ser cheddar, bekon, żurawina, sos Bbq, sałatka colesław, frytki
- Rumburak
200g burger z cajun, podwójny bekon, warzywa, podwójny ser, jajko, rukola, sos Bbq, sałatka colesław, frytki
- Baca Burger
200g burger, warzywa, bekon,ser, oscypek, bryndza, ser cheddar, kiełbasa Gzella, sos Bbq, sos musztardowy, sałatka colesław, frytki
- Wielkie Bydlę
2x 200g burger = 300gr świeżej wołowiny, podwójne warzywa, podwójny bekon, 3 sosy, ser cheddar, sos Bbq, sałatka colesław, frytki
- Miecia na Hawajach
200g burger, warzywa, bekon, ser cheddar, ananas, sos Bbq,rukola, Sałatka colesław, frytki
- Samoróbek
Wymyśl se sam, podstawa to bułka + mięso 200gr, dalej mów, co chcesz!
Otwarcie Grand Burgera zaplanowano już w najbliższą sobotę 25 października przy Królewieckiej 18b. Z okazji otwarcia właściciele zaplanowali konkurs "Superpochłaniacz", organizowany dla śmiałków o naprawdę pojemnych brzuchach!
- Od 25 października 2014 roku przyjdź do naszego lokalu i powiedz, że masz na tyle odwagi, siły i chęci, by pobić premierowy rekord w pierwszej edycji konkursu - zapraszają właściciele. - Zamów "Wielkie Bydlę" , a następnie pochłoń go bez żadnego oporu i wstydu w jak najszybszym czasie. Nie pozwól, aby Wielkie Bydlę pokonało Ciebie!
Oczywiście są przewidziane nagrody:
Główną nagrodą będzie zapas Raphacholinu Forte i Stoperanu oraz 5 butelek najlepszego piwa- każde inne + bon na gratisowego burgera. Dla osoby, która zajmie II miejsce także przewidziana jest nagroda - 3 piwa marki bez marki. - No dobra za trzecie miejsce też będzie nagroda pocieszenia - bon na wybranego burgera na dopchanie się do końca. Serdecznie zapraszamy wszystkich pochłaniaczy do konkursu. Niech moc będzie z Wami i z Waszymi brzuchami.
W sobotę, 25 paźddziernika, w dniu otwarcia Grand Burger będzie czynny od 10.00 do 1.00 w nocy. W pozostałe dni codziennie od 10.00 do północy.
Fot. Grand Burger