Dieta pudełkowa ma coraz więcej fanów. Na czym polega?

Opublikowano:
Autor:

Dieta pudełkowa ma coraz więcej fanów. Na czym polega? - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości To wieczny brak czasu w codziennej gonitwie najczęściej odpowiada za to, że niezdrowo się odżywiamy. Właśnie w takich sytuacjach sprawdza się dieta pudełkowa, z której korzysta coraz więcej płocczan. Opowiadają o niej dwie panie - dietetyczka i kucharka z Karczmy pod Strzechą w Galerii Mazovia.

To wieczny brak czasu w codziennej gonitwie najczęściej odpowiada za to, że niezdrowo się odżywiamy. Właśnie w takich sytuacjach sprawdza się dieta pudełkowa, z której korzysta coraz więcej płocczan. Opowiadają o niej dwie panie - dietetyczka i kucharka z Karczmy pod Strzechą w Galerii Mazovia. 

Coraz więcej mówi się o zdrowym odżywianiu i Polacy coraz częściej zwracają uwagą na to, co jedzą. Dbają o odpowiednią metodę przyrządzania, czytają etykiety i składy produktów. Społeczeństwo jest coraz bardziej świadome tego, co chce jeść. Jedzenie ma być zbilansowane i zawierać wszystkie składniki odżywcze.

W tej kwestii mamy jednego przeciwnika, jakim jest czas. Jego wieczny brak powoduje, że często sięgamy po niezdrowe przekąski, szybkie, często nieodpowiednie jedzenie.Karczma pod Strzechą w Mazovii od 1,5 roku stara się wyręczyć  Państwa w gotowaniu zdrowych posiłków, proponując dietę pudełkową.

O diecie pudełkowej z Karczmy, której cel można ująć w tych słowach: TWOJA DIETA SMACZNIE, ZDROWO I NA GOTOWO – opowiadają dietetyk  Justyna Szyszka i Beata Kalinowska – „dietetyczna” kucharka z pasją.

- Posiłki pudełkowe  z naszej  Karczmy są smaczne, zdrowe, przygotowywane ze świeżych półproduktów, dostarczanych od najlepszych dostawców – zapewnia Beata Kalinowska. - Staramy się, by nasze dania były bogate w owoce i dobre witaminy. Pomagają nam w tym nasi partnerzy biznesowi  m.in. Hurtownia Equador, która dostarcza do diet zawsze świeże owoce i warzywa i która pilnuje, by niczego nam do diet nie zabrakło.

Jak opowiada pani Beata, przepisy na wyjątkowe potrawy wyszukiwane są w babcinych zeszytach .

- Te stare przepisy są proste i mają naturalny smak. Staram się przekonać naszych i przyszłych Dietowiczów, że dawne przepisy nie muszą kojarzyć się z dużą ilością niezdrowego tłuszczu. Stare mieszamy z nowym  wzbogacając dietę  o kuchnię nowoczesną.  Chcemy bowiem dotrzeć do podniebień o różnorodnych smakach. W naszej diecie pojawia się np. komosa ryżowa czy melasa z morwy białej.  

Nad zbilansowaiem diety czuwa nieprzerwanie Justyna Szyszka z Poradni Fit Dietetyk w Płocku, która  zapewnia:

- Wszystkie posiłki są odpowiednio przeze mnie bilansowane i modyfikowane tak, aby dostarczały niezbędnych składników. Posiłki są zdrowe, ładnie podane i przede wszystkim smaczne.

Jak wiemy, nie każdemu to samo smakuje, ale Beata Kalinowska przekonuje: – Jestem w stanie spełnić indywidualne życzenia, jako pasjonatka gotowania staram się, aby każdy klient był zadowolony.

Już wkrótce wiosna. Sezon na zrzucanie zbędnych kilogramów przed plażowaniem rozpoczęty. Obie rozmówczynie potwierdzają, że prace nad nowymi menu diety pudełkowej w Karczmie Pod Strzechą trwają.  

               

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE