Czy obecnie możemy znaleźć w sklepie czy na targowisku w pełni zdrową żywność? Na te i inne pytania odpowie w Płocku już jutro, w środę, dr Adrianna Nowak, asystentka w Politechnice Łódzkiej. O godz. 17.30 rozpocznie się spotkanie Klubu Zdrowia w Płocku prowadzonego przez lokalną filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh). Spotkanie będzie zatytułowane „Jak uniknąć toksycznej żywności?”
– W skrócie prelekcja będzie poruszać takie tematy jak zanieczyszczenia żywności a zanieczyszczenie środowiska i obróbka żywności; substancje niebezpieczne w żywności i ich wpływ na zdrowie; dodatki do żywności, czyli konserwanty, barwniki: czy są bezpieczne, czy można mieć wpływ na to, ile chemii się spożywa z żywnością, co wybierać w sklepach, gdzie kupować – mówi Dominika Potyralska, kierowniczka Klubu Zdrowia w Płocku.
Po wykładzie odbędzie się degustacja zdrowych potraw. Początek o godz. 17.30 w siedzibie filii ChSCh w Płocku, przy ul. Gradowskiego 15. Wstęp wolny!
Więcej o klubach zdrowia: www.kluby-zdrowia.chsch.pl.