Zamknij
REKLAMA

Kuchenne rewolucje. Jak Magda Gessler oceniła dania podawane w płockim lokalu?

18:09, 30.10.2019 | PP
REKLAMA
Skomentuj
Kadr z programu stacji TVN

W czwartek stacja TVN wyemituje odcinek programu "Kuchenne rewolucje" nagrany w płockiej restauracji na starówce. Dlaczego Magda Gessler nie odważyła się spróbować łososia zanim przeprowadziła zmiany w lokalu?

Kelnerka Julka przyniosła jej sushi - nigiri z łososiem i krewetką, przygotowane przez Kornela. W materiale przyznaje, że ryba była źle pokrojona.

- W ogóle wyglądała strasznie.

Właściciel restauracji "U Mariusza" komentował:

- Nie wiem, stres go zjadł czy coś. Zawsze kroi dobrze.

Restauratorka Magda Gessler sięgnęła po pałeczki, mówiąc że spróbuje jedynie sam ryż, "nie odważy się spróbować łososia". Ostatecznie nazwała jedzenie, które dostała od kelnerki, "wielkim dramatem". Padły także takie określenia, jak "skandal" i "obciach".

Gessler próbowała również zupy won ton. Swoimi smakowymi wrażeniami podzieliła się z obecnymi:

- To nie jest zupa won ton, tylko polski rosół z dużą ilością pora. Pierożki są zrobione jak polskie, tylko małe. Masakra.

Stacja TVN reklamuje odcinek hasłem "właściciel naje się wstydu". W spocie jedna z pracownic stwierdza o właścicielu lokalu, że się nie zna, z kolei Magda Gessler podnosi głos na mężczyznę: - Ale dlaczego to robisz?

Pokazują sprzęty kuchenne, w tym przypaloną patelnię, z której można skrobać. Restauratorka zamaszystym ruchem wyrzuca patelnię z kuchni. Pracownica przyznaje, że nie ma ciepłej wody. Właściciel pyta: - Czy tu nie mogłoby być normalnie? - na co uzyskuje odpowiedź: - Gdyby było normalnie, to by nie było rewolucji.

Spot kończy się zapowiedzią Magdy Gessler o zamknięciu restauracji. A jak to wszystko się zakończy, dowiemy się 31 października. Emisja rozpoczyna się o godz. 21.30. Na razie są dostępne trzy krótkie fragmenty odcinka, natomiast cały odcinek można obejrzeć od kilku dni - po wykupieniu dostępu - na Player.pl.

Oficjalny opis odcinka:

- Mariusz postanowił zmienić swoje życie i po kilkunastu latach pracy w charakterze przedstawiciela handlowego spełnił marzenie o prowadzeniu własnego biznesu. Ponieważ wcześniej zaopatrywał różne restauracje, uważał, że całkiem dobrze poznał ten biznes. Kiedy znajomy zaproponował mu odstąpienie swojego lokalu w Płocku serwującego sushi, Mariusz uznał to za dobrą inwestycję. Restauracja mieściła się w samym centrum miasta, na płockim starym mieście. Mariusz przejął całość razem z personelem, odkupił również przepisy, żeby jego nowy biznes mógł działać od razu. Po jakimś czasie nowemu właścicielowi sushi przestało wystarczać. Chciał bowiem zadowolić wszystkich swoich potencjalnych klientów, aby nie pozostawać w tyle za konkurencją. W menu autorstwa Mariusza znalazły się polskie pierogi i kotlety, włoskie makarony, orientalne dania z woka, chińska zupa won ton, a nawet placki rodem z Urugwaju! Dumny właściciel zmienił również nazwę lokalu na Restaurację „U Mariusza”. Ogromna ilość różnych dań niemal paraliżuje pracę w kuchni oraz wymusza mrożenie produktów. Problem zauważają zarówno kucharki, żona Mariusza - Justyna, jak i klienci. Czas oczekiwania na zamówione dania to często nawet godzina. Kucharki oraz nowy sushi master otwarcie przyznają, że brak im prawdziwej wiedzy na temat egzotycznych dla nich dań. Sytuacja materialna restauracji jest coraz gorsza, a w związku z tym jej właściciel i szef staje się coraz bardziej nerwowy. To właśnie zrozpaczona Justyna postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler.

(PP)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (19)

Amant audi a8Amant audi a8

7 7

Ja tam dla Justy oglądam jutro, a do programu na kolację zamowie sushi, od Dawida ;) 19:20, 30.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

........

4 4

Jak tej Gesslerowej to jedzenie pięknie nie smakuje :p 20:26, 30.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

YyYy

24 1

I tak nie długo zamknie lokal, totalna porażka 20:45, 30.10.2019

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

PaulinkaPaulinka

1 8

Skąd wiesz ze zamknie lokal? 23:46, 30.10.2019


Do PaulinkaDo Paulinka

13 0

... Bo ten lokal to dno nawet po rewolucjach. 04:18, 31.10.2019


miala bycmiala byc

17 0

chińska zupa won ton, a wyszła "WONT STĄD"? 04:16, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

lokal u mariusza?lokal u mariusza?

11 1

czyli zwykła paszarnia? 04:17, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ToTo

5 0

Było kiepsko, teraz jeszcze to ludzie zobaczą i o 09:26, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MicMic

16 3

Kulinarnym guru kobieta bez żadnego wykształcenia kierunkowego i doświadczenia na stanowisku w kuchni. Jak widzę te włosy w kuchni nad garami to mi się cofa. 09:30, 31.10.2019

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Nauczyciel Nauczyciel

7 9

A w urzędzie miasta mnóstwo jest speców od wszystkiego i od niczego. Nie ważne doświadczenie i kompetencje oby się poprawność polityczna zgadzała i lojalność do klanu 11:30, 31.10.2019


Nauczyciel Nauczyciel

9 0

Przed zamówieniem tam jedzenia najpierw radzę sprawdzić czystość w kuchni bo był tam taki syf że lokal nadawał się do zamknięcia przez Sanepid. Jak można być takim fleją. Oczywiście to wina szefa bo nie dbał. 09:51, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

czyczy

8 0

dla wlasciciela NORMALNIE to jest jedzenie z KORYTA? 10:43, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Łysy Łysy

2 0

Bistro w biedrze w Płocku wystarczy innych nie potrzeba 12:01, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA

cyrkcyrk

3 1

to i tak cud ze w tym miescie ktos utrzymuje tego typu lokale 12:25, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Michał łysy Michał łysy

0 0

Geslerowa jednak poznała się na rzeczy Ciężka praca was w Płocku czeka, trzeba nakarmić zmysły, wg mnie w menu powinno być więcej potraw wzdymajacych i ciezkostrawnych Takich jak przed wojną chłopy od kosy jedli o np słonina... Pani Gesler jest Pani mistrzem Pozdrawiam 14:23, 31.10.2019

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

MagdziaMagdzia

1 1

ach och dziękuję ale nie podlizuj się bo i tak jesteś słoik 16:43, 31.10.2019


Łysy Łysy

1 0

Magdzia nawet już nie słoik... :) pozdrawiam i owocnej pracy życzę hehe 21:17, 31.10.2019


mdmd

7 0

Szkoda oczu na oglądanie tego typu programów. 14:56, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

CynikCynik

6 2

Ludzie, program ma taki scenariusz, ma być syf. Nawet jest zakaz sprzątania przed nagraniem. Dlatego to taka ściema. Szef kuchni trzyma np. taką patelnię, po co?
Dlatego trzeba być mocno zdesperowany, żeby na to pójść. Ale to inna sprawa.
Wielu uważa, że nie ważne jak, byle mówili. Ale to nie zawsze reklama.. 16:02, 31.10.2019

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
REKLAMA
© portalplock.pl | Prawa zastrzeżone